Miehellä on epätavallinen harrastus – kerännyt yli 1 100 hotellin avainkorttia

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni ei todennäköisesti tule säilyttäneeksi hotellien avainkortteja, vaikka sellaisen saisikin säilyttää vierailun jälkeen muistona. Kalifornialainen Morten Soerensen on toista maata. Hänen kokoelmiinsa on kertynyt jo reilusti yli tuhat avainkorttia.

Soerensen kertoo aloittaneensa keräilyharrastuksen 1990-luvulla. Työmatkalla ollut mies sai tietää useiden hotellien antavan yöpyjien pitää saamansa avainkortin. Hän päätti alkaa keräilemään niitä matkamuistoina.

Soersenin mukaan avainkortit ovat muuttuneet vuosien varrella. Aikoinaan ne olivat epäkäytännöllisiä reikäkortteja ja myöhemmin magneettijuovakortteja, joiden tiedot saattoivat vahingossa pyyhkiytyä magneettisten esineiden vaikutuksesta. Nykyään useimmissa hotelleissa on NFC-kortit, joita tarvitsee vain vilauttaa lukon lukulaitteen edessä.

Soersenilla on nykyään yhteensä 1 136 avainkorttia. Guinnessin ennätystenkirja vahvisti kokoelman olevan virallisesti maailman suurin. Soersen säilyttää kortteja nykyään aakkosjärjestyksessä muovisiin suojakuoriin säilöttynä.

– Hotellien avainkortit tarjoavat upeita muistoja tekemistäni matkoista ja paikoista, joissa olen vieraillut, Soersen kertoi Guinnessille.