Yllättävä viranomaisvaroitus: Älkää syökö friteerattuja hammastikkuja

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikkea sosiaalisessa mediassa nähtyä ei kannata kokeilla itse kotona. Etelä-Korean elintarvikeministeriö on julkaissut jokseenkin yllättävän varoituksen, jossa kehotetaan olemaan syömättä hammastikkuja.

TikTokissa on levinnyt viime aikoina videoita, joissa syödään friteerattuja ja maustettuja hammastikkuja. Etelä-Korean viranomaiset ovat kuitenkin katsoneet aiheelliseksi julkaista asiasta varoituksen.

– Hammastikkujen turvallisuudesta ei ole takuuta. Olkaa kilttejä, älkää syökö niitä, elintarvikeministeriö kirjoitti X-palvelussa.

Videot ovat osa Mukhbang-ilmiötä, jossa henkilöt kuvaavat itseään syömässä. Toisinaan kuvattavien suuhun päätyy erikoisiakin asioita. CNN-uutissivuston mukaan videoilla syötävät hammastikut ovat tosin biohajoavia ja bataatista tai maissitärkkelyksestä valmistettuja.