Jymy-yllätys: F1-tähti Lewis Hamilton vaihtaa Ferrarille

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tämän hetken suurimpiin Formula 1 -nimiin kuuluva Lewis Hamilton vaihtaa tallia. Seitsenkertainen maailmanmestari siirtyy Motorsport.comin mukaan mukaan Mercedekseltä Ferrarille. Siirto vahvistettiin torstaina, kun maailmalla levisi tieto Hamiltonin ja Ferrarin välisistä neuvotteluista.

Ferrarin kerrotaan olleen jo pitkään kiinnostunut Hamiltonin saamisesta talliinsa. Kuljettaja on kuitenkin hylännyt Ferrarin aikaisemmat lähestymisyritykset, sillä hän näki Mercedeksen tarjoavan paremmat edellytykset menestykseen. Hamilton teki viime vuonna Mercedeksen kanssa jatkosopimuksen vuosille 2024 ja 2025.

Jälkimmäinen vaikuttaa kuitenkin olevan optiovuosi. Se tarkoittaisi, että Hamilton voi liittyä Ferrarin talliin vuodesta 2025 eteenpäin, kun kuljettaja käyttää niin sanottua purkupykälää. Hamilton aloitti uransa Formula 1 -kuljettajana vuonna 2007. Hän on ajanut Mercedeksellä vuodesta 2013 lähtien.