Kyyhkyä epäiltiin vakoojaksi – vapautettiin kahdeksan kuukauden jälkeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinalaiseksi vakoojaksi epäilty kyyhky on päässyt lentämään vapauteen. Intian viranomaiset vapauttivat kyyhkyn epäilyistä tiistaina kahdeksan kuukautta kestäneen säilöönoton päätteeksi. Kyyhky otettiin kiinni Mumbaissa sijaitsevan sataman läheisyydessä toukokuussa.

Epäilys heräsi linnun jaloissa olleiden renkaiden vuoksi. Niiden kaiverrukset muistuttivat kiinalaisia kirjaimia, ja poliisi epäili Kiinan valtion käyttäneen lintua vakoiluun. Associated Press -uutistoimiston mukaan lopulta kävi ilmi, että kyyhky oli taiwanilainen kilpailukäytössä ollut lintu. Kyyhky oli karannut lentänyt Intiaan asti. Poliisi toimitti linnun Bombayssa toimivalle eläinsuojelujärjestölle, joka vapautti sen tiistaina.

Lintuja on ennenkin epäilty vakoilusta Intiassa. Esimerkiksi vuonna 2020 Kashmirista otettiin kiinni Intian ja Pakistanin tarkoin vartioidulla rajalla lentänyt kyyhky. Pakistanilaisen kalastajan lemmikiksi osoittautunut lintu päästettiin myöhemmin vapaaksi.