Mies jumiutui pyörätuolilla lätäkköön eikä kukaan auttanut – pelastuslaitos: ”Ei aihetta kiitoksille”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Satakunnan pelastuslaitos on nostanut esille huolestuttavan tapauksen. Iäkäs mies oli jäänyt sähköpyörätuolillaan jumiin vesilammikkoon pyörätiellä. Hän oli yrittänyt saada apua tuloksetta.

Pulassa ollut mies pelastettiin lätäköstä ensihoitajien toimesta. Henkilö kertoi yrittäneensä viittoa kokonaisen tunnin ajan ohi ajaneita autoja pysähtymään. Vasta pitkän ajan jälkeen paikalle oli osunut auttavaa kättä tarjonnut ohikulkija, joka ei yksin onnistunut auttamaan vanhusta pois lätäköstä.

– Olemme tietysti lukuisia kertoja olleet tilanteissa, joissa ohikulkijat ovat toimineet hienosti ja auttaneet hädässä olevaa. Nämä kaikki tapaukset ansaitsevat kiitoksen. Tällä kertaa ei kiitoksille ja taputuksille ole erityisemmin aihetta, Satakunnan pelastuslaitoksen Facebook-julkaisussa kerrotaan.

– Ensihoitajia ja koko työvuoroa jäi harmittamaan tilanne. Ei siksi, että me jouduimme puuttumaan asiaan, vaan siksi että tämä tapauksen henkilö joutui tunnin värjöttelemään lätäkössä autojen ajaessa ohi, julkaisu jatkui.

Pelastuslaitos muistuttaa, ettei ole kohtuuton vaiva kysyä tien laidassa viittovalta ihmiseltä tarvitseeko hän apua. Moni todennäköisesti toivoisi itsekin saavansa apua vastaavassa tilanteessa.