Yle: Ruoankuljetusrobotti kolhi autoa Helsingissä

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Elintarvikkeita kaupoista asiakkaille toimittavat kuljetusrobotit alkavat olla monissa suomalaiskaupungeissa arkipäiväinen näky. Vaikka ihmisten ja robottikuriirien yhteiselo on sujunut pääasiassa hyvin, ei yllättäviltä tilanteita ole vältytty.

S-ryhmän kuljetusrobotti nähtiin kolhimassa autoa Helsingin Pasilassa lauantai-iltapäivällä. Kyseessä oli vahinko, sillä robotti oli jäänyt silminnäkijän mukaan jumiin auton kylkeä vasten korkeiden lumihankien keskellä. Tapauksesta uutisoi ensimmäisen Yle Uutiset.

Ohikulkija avusti robotin takaisin ajoradalle, jonka jälkeen se lähti kiitämään pois paikalta. Auton molempiin oviin oli ehtinyt ilmestyä naarmuja. Asiasta viranomaisille ilmoittaneen silminnäkijän mukaan poliisi vaikutti hieman huvittuneelta tapauksesta ja totesi sen olevan ensimmäinen laatuaan uransa aikana.

HOK-Elannon verkkokaupoista vastaava kehitysjohtaja Jukka Ranua pahoitteli tapausta Ylelle. Hänen mukaansa S-ryhmä selvittää parhaillaan tapausta kuljetusrobotteja kehittävän virolaisen Starship Technologies -yhtiön kanssa. Ensimmäiset ruoankuljetusrobotit ilmestyivät Suomen katukuvaan keväällä 2022.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.