Shannen Dohertyn syöpätaistelussa positiivinen käänne – kutsuu viimeisintä hoitoa ihmeeksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Beverly Hills 90210 -sarjassa näytellyt Shannen Doherty on sairastanut vuosikausien ajan rintasyöpää, joka on levinnyt aivoihin ja luustoon. Doherty ei aio luovuttaa ja syöpää vastaan taistelu on yleinen aihe myös hänen Let’s Be Clear -podcastissaan. Nyt Shannen Doherty kutsuu uutta syöpähoitoa ihmeeksi.

Viimeisimmässä podcast-jaksossaan Shannen istui onkologinsa Amin Mirhadi kanssa alas keskustelemaan aiheesta ja jakoi samalla uutisen uudesta hoidosta, joka tekee hänelle ihmeitä. Hän ei kuitenkaan määritellyt tarkemmin, mistä hoidosta on ollut kyse. Podcastin tarkoituksena ei ole antaa lääketieteellisiä neuvoja, vaan kertoa hänen omista kokemuksistaan.

– Minulla on uusi syöpäinfuusio. Neljän hoidon jälkeen emme nähneet eroa tuloksissa, ja kaikki halusivat minun vaihtavan toiseen hoitomuotoon. Päätin kuitenkin jatkaa ja muutaman hoidon jälkeen aloimme nähdä tuloksia, Doherty kertoo.

Dohertylle on tehty rinnanpoisto, kemoterapiaa, sädehoitoa ja aivoleikkaus sen jälkeen, kun hänellä diagnosoitiin vaikea rintasyöpä vuonna 2015. Syöpä meni remissioon vuonna 2017, mutta tuli takaisin 2019 loppupuolella. Äskettäin se levisi myös luustoon ja Doherty sanoi suoraan, että ei haluaisi kuolla vielä.