Matkavakuutus kunnossa? Ambulanssilento Suomeen maksaa jopa 100 000 euroa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Finanssiala ry:n tekemän tutkimuksen mukaan viidennes suomalaisista ei hanki itselleen matkavakuutusta. Silti suurin osa tietää, että matkavakuutus on tarpeellinen sairauksien ja tapaturmien sattuessa reissun päällä. Ilman vakuutusta hoito voi tulla todella kalliiksi, tietysti matkakohteesta riippuen.

– Jos esimerkiksi sairastut tai loukkaannut ulkomailla, pääset vakuutuksen avulla nopeammin hoitoon. Lisäksi matkavakuutus korvaa ulkomaanmatkoilla esimerkiksi myöhästymisestä aiheutuneita kustannuksia silloin, kun kulkuväline myöhästyy esimerkiksi sääesteen, teknisen vian tai liikenneonnettomuuden takia, Fennian tuotepäällikkö Laura Luhtanen sanoo.

Äärimmäisessä tapauksessa tapaturma tai sairaskohtaus vai edellyttää ambulanssilentoa takaisin Suomeen, mikä onnistuu vain matkustajavakuutuksella tai maksamalla lento itse. Lennon hinta voi vaihdella kymmenistä tuhansista euroista yli sataan tuhanteen euroon matkakohteesta riippuen. Finanssialan tutkimuksen mukaan yli 40 prosenttia luulee, että Suomen valtio järjestää tarvittaessa kotiinkuljetuksen, mikä ei pidä paikkaansa.