Uutta Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvaa juhlittiin Tampereella – kanat aiheuttivat haasteita kuvauksissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Keskiviikkona sai maailmanensi-iltansa suomalainen lastenelokuva Heinähattu, Vilttitossu ja kana. Tiina ja Sinikka Nopolan kirjaan perustuvan elokuvan on ohjannut Reetta Aalto ja pääosissa nähdään tosielämän sisarukset Eedla ja Klaara Höglund. Stara oli paikalla, kun täpötäysi salillinen katsojia juhlisti elokuvan ensi-iltaa Tampereella.

– Tosi hyvät tunnelmat ja vähän jännittää. Leffan alussa siellä oli tosi paljon ihmisiä niin minua jännitti, että mitäköhän ne kaikki pitävät siitä elokuvasta. Ja sitten vähän jännitti, että apua nyt mä olen täällä yleisön edessä, Eedla ja Klaara Höglund kertoivat Staralle tunnelmistaan.

– Tosi helpottunut olo. Nyt tuntuu, että elokuva on annettu yleisölle, elokuvan ohjaaja Reetta Aalto kertoi.

Reetta Aalto, Kuva: Stara

Heinähattu, Vilttitossu ja kana -elokuvan nimen mukaisesti sitä tähdittävät myös kanat, joiden kanssa työskenteleminen kuvauksissa ei ollut aina kovin helppoa. Lapset voivat olla joskus hieman haastavia ohjattavia, mutta kun mukaan tulee myös eläimiä, on asiantunteva apu yleensä tarpeen. Ammattilaisten tuella kuvaukset sujuivat kuitenkin hyvin.

– Mehän oltiin varauduttu kaikenlaisiin ongelmiin, mutta eivät ne olleet suurin murheenkryyni. Meillä oli hirveän hyvä ryhmä. Monissa muissakin elokuvissa mukana ollut Tuire Kaimio oli kouluttamassa kanoja kanatiiminsä kanssa. Pidimme ennen kuvauksia useita palavereita kanojen käytöksestä ja miten ihmisten pitää käyttäytyä, Reetta Aalto kertoi kulissien takaisista tapahtumista.

– Yleensä se menee niin, että kun ohjaaja sanoo kiitos ja kameroiden suunta vaihtuu tai mennään seuraavaan kohtaukseen, niin alkaa sellainen hirveä härdelli. Nyt jos oli kanoja kohtauksessa, niin kun sanoin kiitos, niin kaikki olivat aivan hipihiljaa ja odottivat, kunnes kana vietiin pois. Lisäksi kanat kokevat uhkaavana, jos ylhäältä kuuluu ääntä tai näkyy mikrofonin tuulisuoja, joten jouduimme äänittämään kohtauksia alakautta, Aalto kertoi.

Pirjo Heikkilä ja Krisse Salminen, Kuva: Stara

Elokuvan lapsitähdille kuvauksista – ja myös kanoista – jäi hyviä muistoja.

– Oli tosi kivaa, koska siellä oli kivoja ihmisiä ja kaikki kannustivat. Mä tykkään muutenkin tosi paljon näyttelemisestä ja olen ollut monessa ei jutussa mukana. Ennen kuvauksia meillä oli sellaisia kanaharjoituksia. Ennen kuvauksia nähtiin kanoja. Olen ennenkin ollut kanojen kanssa tekemisissä, kun mun parhaan kaveri mummilassa on kanoja niin olen tutustunut kanoihin sen kautta, Höglundin sisarukset kertoivat.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Niina Lahtinen, Joonas Nordman, Janne Kataja, Lari Halme, Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä. Salminen ja Heikkilä esittivät elokuvassa Halise ja Helga Alibullenia.

– Pirjo just sanoi, että tämä on hyvän mielen elokuva. Tuli vähän sellainen lapsuus mieleen itselläkin tuosta noiden touhusta tuolla. Leirit ja tuommoiset että juostaan järveen. Meillä oli ihana catering, joka tarjosi tosi hyvää pullaa siellä. Me oltiin tosi paljon Pirjon kanssa siinä pullalla, Krisse Salminen kertoi Staralle.

– Meillä oli niin vähän repliikkejä elokuvassa, että meillä oli aika paljon aikaa hengailla siellä pullalla. Sitten harjoiteltiin sekä istuttiin juomassa teetä ja kahvia. Mun mielestä tuo on hirveän hauska elokuva. Kattilakosket ja poliisit ovat hirveän hauskoja ja ollaan mekin ihan ok. Paljon hauskempi kuin moni suomalainen komedia, Pirjo Heikkilä kertoi.