Alppien Titaniciksi kutsuttu laiva nostetaan – upposi vuonna 1933

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuodesta 1933 lähtien Bodenjärven pohjassa levännyt Säntis-höyryalus nostetaan ylös. Sveitsin, Saksan ja Itävallan rajalla sijaitsevassa järvessä 213 metrin syvyydessä makaava hylky nostetaan Ship Salvage Asssociation -järjestön toimesta maaliskuussa.

Säntis-laivaa on verrattu toisinaan Titaniciin. Laivojen valmistuksessa käytettiin samanlaista tekniikkaa, ja molemmissa oli harvinainen kolmisylinterinen höyrymoottori. Toisin kuin Titanic, Säntis upotettiin kuitenkin tahallaan matkustajapulan ja rahanongelmien vuoksi.

– Vuonna 1933 iski suuri kriisi. Säntisistä revittiin pois kaikki, mikä siitä irtosi. Esimerkiksi koko puinen kansi irrotettiin polttopuuksi, järjestön johtaja Silvan Paganini kertoi The Sun -lehdelle.

Säntis päätettiin upottaa Bodenjärveen, sillä aluksen romuttaminen olisi tullut kalliiksi. Laivan hylky löydettiin vuonna 2013. Järven makeassa vedessä hyvin säilynyt hylky on tarkoitus restauroida Romanshornin telakalla, jossa alus oli kunnostettavana vuonna 1898.