Tutulla mausteella todettiin monia terveyshyötyjä – parantaa myös mielialaa

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sahrami on yksi maailman kalleimmista mausteista ja sitä kerätään krookuksen kukinnosta. Tämä mauste on tunnettu paitsi erityisestä maustaan ja väristään myös monista terveyshyödyistään. Sahramilla on antioksidanttisia ominaisuuksia, mikä tarkoittaa, että se voi auttaa suojaamaan kehoa soluvaurioilta ja torjumaan tulehduksia.

Tämä voi olla hyödyllistä myös sydämen terveydelle ja yleiselle hyvinvoinnille. Sahrami voi auttaa Healthista-sivuston mukaan parantamaan mielialaa ja lievittämään masennusta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että sahramilla voi olla samanlainen vaikutus kuin masennuslääkkeillä, ja se voi auttaa lisäämään serotoniinin ja muiden mielialaa parantavien aineiden tuotantoa aivoissa.

Lisäksi sahrami voi auttaa hallitsemaan verensokeria ja parantamaan aineenvaihduntaa, mikä voi olla hyödyllistä diabeteksen ehkäisyssä ja hoidossa. Sahrami voi myös parantaa yöunia ja toimia seksuaalisten halujen kohottajana.