Rattijuoppo pakeni poliisia yli 200 km/h Lahdessa – saatiin kiinni

Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisin vanha tuttu aiheutti melkoisen tilanteen Lahden seudulla torstaina. Tapaus sai alkunsa poliisipartion havaittua Hollolassa Valtatie 12:lla ajoneuvon, jonka ratin takana oli virkavallan ennestään tuntema ajokortiton 35-vuotias mies.

Toinen poliisipartio kääntyi auton perään. Kuljettaja alkoi kiihdyttämään vauhtiaan voimakkaasti huomattuaan poliisiauton perässään. Pakenevan auton nopeudeksi mitattiin 215 kilometriä tunnissa alueella, jossa oli 80 km/h nopeusrajoitus.

Poliisi löysi auton tyhjänä Lahden Vinssikadulta. Partio huomasi kuljettajan kävelevän läheisellä aidatulla tehdasalueella. Hänet löydettiin piileskelemästä puupinon päältä.

Poliisin kiinniottama mies puhalsi nollat mutta kieltäytyi huumausainepikatestistä. Hänet kuljetettiin verikokeeseen ennen poliisivankilaan toimittamista. Poliisi takavarikoi autosta anastetuksi epäiltyjä sähkötyökaluja.

Hämeen poliisin mukaan mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana 21 kertaa kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Päihteiden kerrotaan liittyneen lähes jokaiseen kiinnijäämiseen.