Lemmikin kanssa nukkumisesta hyötyä – antaa läheisyyttä ja lämpöä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Eläinasiantuntija tohtori Jacqueline Boyd on kertonut, että nukkuminen lemmikin kanssa tarjoaa ihmisille läheisyyttä, turvallisuuden tunnetta ja lämpöä. Esimerkiksi koiran kainaloon käpertyminen kannattaa, mikäli eläin on tarpeeksi hygieeninen sänkyyn.

Boyd on eläintieteiden luennoitsija Nottingham Trent -yliopistosta. Hänen mukaansa lemmikin kanssa sängyssä nukkuminen edistää terveyttä, luo sosiaalisen kontaktin ja vähentää yksinäisyyttä. Lisäksi lemmikit usein nauttivat ihmisen läheisyydestä myös öisin. Toisin sanoen eläimen kanssa nukkumisesta on molemminpuolista hyötyä.

– Sängyn jakaminen karvaisen lemmikkieläimen kanssa saattaa antaa molemmille osapuolille makoisat yöunet, Boyd selvensi The Conversation -julkaisussa, ja kehoitti kaikkia ottamaan koiransa tai kissansa kainaloon yön ajaksi, mikäli se on vain mahdollista.