Kovimmat pakkaset hellittävät – tältä näyttää sää helmikuun puolivälissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helmikuun alussa Suomeen saapuneet voimakkaat pakkaset ovat ainakin hieman hellittämässä. Forecan mukaan helmikuun puoliväli ylitetään viime päiviä lauhemmassa säässä. Vielä maanantaina 12. helmikuuta Suomessa oli korkeapaine.

Tiistain aikana sää pilvistyy hitaasti maan etelä- ja länsiosassa, ja lounaasta leviää paikoin lumisadetta. Idässä ja pohjoisessa sää on vielä kylmä ja poutainen. Keskiviikkona lämpötila on kohoamassa lounaisrannikolla nollan lähettyville. Etelässä ja lännessä pakkasta on odotettavissa 1-10 astetta, idässä ja pohjoisessa puolestaan 10-18 astetta.

Torstaina lännestä on leviämässä uusia lumisateita, jotka kulkevat perjantaina maan yli itää kohti. Sää jatkuu talvisena, mutta Forecan meteorologi Anna Latvalan mukaan päivisin on jo tähän aikaan vuodesta selvästi lauhempaa kuin öisin. Aurinko alkaa lämmittää helmikuun edetessä yhä enemmän. Samalla lämpötilaerot kasvavat kevättä kohti.