Vakuutusyhtiö: Alamäki on hiihtäjien vaarallisin paikka

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Talviurheilulajit ovat koko kehoa liikuttavia ja usein myös vauhdikkaita. Suksien, luistimien ja lumilaudan päällä tapahtuu eniten tapaturmia talvilomien aikaan. Vakuutusyhtiöstä kerrotaan, että talviurheiluun liittyvien tapaturmavahinkojen määrä on kasvanut viime vuosina.

Vakavimmat vammat liittyvät usein tilanteisiin, joissa pää osuu kovaan maahan. Pahimmillaan seurauksena voi olla pysyvä haitta, kuten aivovamma, LähiTapiolasta kerrotaan. Valtaosa hoitoa vaativista tapaturmista ovat kuitenkin lieviä venähdyksiä, ruhjeita ja murtumia.

– Eniten vahinkoja sattuu suosituimmissa lajeissa, kuten murtomaahiihdossa, laskettelussa ja lumilautailussa, jääkiekossa sekä lapsille pulkkailussa. Hiihtäessä yleisin tapaturma on kaatuminen alamäessä. Kaatuessa sattuu usein nilkkoihin, polviin, kylkiin ja käsiin.