Helsingin poliisi: Tekstiviestihuijari esiintyi lapsena – uhrit menettivät 67 000 euroa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Helsingin poliisi kertoo saaneensa valmiiksi esitutkinnan, joka liittyy tekstiviestihuijauksiin. Tapauksessa useita henkilöitä epäillään törkeistä petoksista. Rikossarjaan kuuluu 17 tapausta, joissa on 25-vuotias pääepäilty.

Epäillyt tekivät tekstiviestihuijauksia, joissa asianomistajan lapsen väitettiin tarvitsevan nopeasti rahaa esimerkiksi puhelimen hajoamisen jälkeen. Epäillyt esiintyivät viesteissä kyseisinä lapsina. Huijausviestejä lähetettiin yli 13 000 kappaletta eri puolille Sumea.

Pääepäilty ja epäillyt rikoskumppanit huijasivat eri henkilöiltä yhteensä 67 000 euroa. Siirretyt rahasummat olivat yleensä kerrallaan muutamia tuhansia euroja. Tekojen jälkeen epäillyt nostivat rahat käteisenä pankkiautomaateista Helsingissä.

Epäillyt rikokset tapahtuivat syksyllä 2023. Eräässä tapauksessa asianomistajat saivat tekstiviestin, jossa heidän lapsensa puhelimen väitettiin hajonneen ja puhelinnumeron vaihtuneen. Asianomistajilta huijattiin yhteensä yli 10 000 euroa. Pääepäilty on poliisin mukaan edelleen vangittuna. Petossarja siirtyi syyteharkintaan 12. helmikuuta.