Helsingissä huolestuttiin – Stockmannin kello katosi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Stockmann-tavaratalon pääovien yläpuolella olevasta kellosta on muodostunut ikoninen maamerkki. Kellon edusta on toiminut vuosikymmenten ajan esimerkiksi yleisenä kohtaamispaikkana sen helpon löydettävyyden ansiosta.

Nyt Stockmannin edessä on avautunut yllättävä näky. Stockmannin pääsisäänkäyntien kello oli ystävänpäivänä kadonnut. Asiasta uutisoi muun muassa Yle.

Kellon katoamine huolestutti monia, sillä asiasta ei ole tiedotettu esimerkiksi Stockmannin sosiaalisen median tileillä. Kello on kuitenkin palaamassa tutulle paikalleen viimeistään ensi viikolla. Kello toimitettiin huoltoon, sillä se oli vaurioitunut jonkin törmättyä siihen.

– Oli huono ajoitus, että kello joutui juuri tuona päivänä huoltoon, jos sen alle oli vaikka sovittu ystävänpäivän treffejä, kommentoi Stockmannin viestintävastaava Marja-Leena Dahlskog Yle Uutisille.

Kello asennettiin Stockmannin pääovien yläpuolelle vuonna 1965. Itse rakennus valmistui jo vuonna 1930. Stockmannin kelloa on aika ajoin huollettu ja uudistettu, mutta sen yleisilme on pysynyt samana vuosikymmenten ajan.