Poliisi säikähti putoavaa tammenterhoa – antoi heti aseen laulaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisten poliisien liipaisinherkkyys herättää aika ajoin keskustelua. Nyt viraalina on levinnyt video, jossa floridalainen poliisi avaa tulen säikähtäessään putoavaa tammenterhoa.

Haalarikameran joulukuussa 2023 taltioimalla videolla poliisi on hälytetty Fort Walton Beachilla sijaitsevalle asuinalueelle autovarkauden vuoksi. Apulaisseriffi Jesse Hernandez kuulee äänen, syöksyy maahan ja ampuu aseellaan neljä kertaa partioautoaan kohti. Autossa oli tapahtumahetkellä epäilty henkilö käsiraudoissa.

Hernandez huutaa videolla saaneensa osuman. Hänen aseen laukaukseksi luulemansa äänen aiheuttajaksi paljastui kuitenkin myöhemmin poliisauton päälle pudonnut tammenterho. Autossa tapahtumahetkellä istunut epäilty ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Tapauksesta aloitettiin myöhemmin sisäinen tutkinta. Hernandezin voimankäyttö tilanteessa määriteltiin lopulta kohtuuttomaksi. NBC-uutissivuston mukaan apulaisseriffi erosi virastaan tutkimusten aikana.