Kuntoilu innosti alkuvuodesta – yksi kuntoilutuote nousi jättimäiseksi hitiksi

Terveys Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinnostus kuntoilua kohtaan nousee perinteisesti vuodenvaihteessa. Tämä näkyi esimerkiksi kauppaketju Prisman myyntidatassa. Esimerkiksi kuntopyöriä myytiin SOK:n tiedotteen mukaan tammikuussa niin paljon, että tavara loppui osin kesken.

Viime vuosien vakiotreenivarusteiden rinnalle palasi myös vanha suosikki, sillä hyppynarujen myyntikäyrä nousi kasvuun jo vuonna 2023 ja jatkui tammikuussa. Kuntoiluinnosta kertoo myös jumppakeppien 33 prosentin myynnin kasvu edellisvuoden samaan ajanjaksoon verrattuna. Myytyjen kahvakuulienkin kilomäärä kasvoi.

– Kahvakuulista 6 kg ja 4 kg kahvakuulia on myyty eniten. Kahvakuulia on kannettu suomalaisten koteihin liki 9000 kiloa enemmän viime vuoden tammikuuhun. Erityisesti neopreenikahvakuulat ovat olleet suosittuja, sillä niitä on myyty yli 2,5-kertainen määrä verrattuna vuoden takaiseen, kertoo tiedotteessa Prisman urheilun myyntipäällikkö Anu Keskinen.

Kuntoiluvälineiden lisäksi myös joogan aloituspakkausten myynti kasvoi moninkertaisesti vuodentakaiseen verrattuna. Kaupaksi menivät aikaisempaa enemmän myös pienkuntoiluvarusteet, itsehoitotuotteet ja proteiinirahkat.