Perhe joutui evakkoon – lepakkoparvi valtasi kodin

Koti & Asuminen Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltain Georgiassa asuvalla perheellä on ollut jokseenkin epätavallinen eläinongelma. Perhe joutui evakkoon kodistaan lepakkoparven vallattua sen. Monica ja Isaiah Grant muuttivat lastensa kanssa Chicagosta Savannahissa sijaitsevaan vuokrakotiin alle vuosi sitten.

Perhe törmäsi lepakoihin ensi kertaa tammikuun puolivälin paikkeilla. Grantit eivät olleet alkuun asiasta moksiskaan, mutta pian heidän kotinsa oli täynnä siivekkäitä. Kotona vierailleiden tuholaistorjujien mukaan tilanne oli huonompi kuin missään heidän aikaisemmin tarkastamassaan kohteessa.

– Emme mitenkään osannut varautua tähän. Olen nähnyt lepakoita vain eläintarhassa. Löysin yhden lepakon tuuletusaukosta ja totesin että nyt riittää, tässä talossa on jotain pahasti vialla, Monica kuvaili WTOC-TV-uutiskanavalle.

Vesirokkorokotuksen varmuuden vuoksi ottanut perhe asuu parhaillaan naapureidensa luona. Viranomaiset yrittävät parhaillaan selvitellä lepakko-ongelmaa vuokraisännän kanssa.