Poliisi tutkii erikoista rikosta – leipomosta varastettiin seitsemän kakkua

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Mittava kakkuvarkaus puhututtaa perinteiseen Mardi Gras -juhlaan valmistautuvassa yhdysvaltalaiskaupungissa. Louisianan New Orleansissa sijaitsevasta leipomosta varastettiin niin paljon kakkuja, kuin tekijä vain kykeni kantamaan.

Murtovaras iski Bittersweet Confections -leipomoon tammikuun loppupuolella. Associated Press -uutistoimiston mukaan varas vei mennessään yhteensä seitsemän loppiaiskakkua. Lisäksi mukaan päätyi käteistä rahaa ja laatikollinen vodkaa.

– Meidän loppiaiskakkumme ovat vaan niin hyviä. Mutta olkaa kilttejä ja tulkaa mielummin ostamaan niitä liikkeemme ollessa auki, leipomon sosiaalisen median tilillä kerrottiin.

Englannin kielellä King’s cake -nimellä tunnettu loppiaiskakku on merkittävä osa Mardi Gras -juhlaa. Mardi Grasia vietetään laskiaistiistaina eri puolilla maailmaa, muun muassa New Orleansissa. Kaupungissa Mardi Grasin vietto huipentuu värikkääseen karnevaaliin.