Miehen nenästä poistettiin 150 elävää ötökkää – video ei sovellu heikkohermoisille

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Floridalaista miestä vaivanneille terveysongelmille paljastui karmiva syy. Hänen nenäontelostaan löytyi noin 150 elävää ötökkää. Floridalainen mies alko kärsimään lokakuussa kasvojen ja huulten turpoamisesta. Hän pystyi hädin tuskin puhumaan ja kuvaili kasvojensa tuntuneen siltä, kuin ne olisivat olleet tulessa.

Oireiden pahentuessa mies hakeutui lääkäriin. HCA Florida Memorial Hospital -sairaalan korva-, nenä ja kurkkutautien erikoislääkäri David Carlson suoritti potilaalle tähystyksen. Nenäontelosta löytyi tusinoittain toukkavaiheessa olleita ötököitä. Osa niistä oli pikkusormen pään kokoisia.

Lääkäri joutui poistamaan ötökät nenäontelosta yksi kerrallaan. Ötökät oli tärkeää saada pois nopeasti, sillä aivoihin päätyessään ne olisivat koituneet potilaan kuolemaksi. Toimenpide onnistui, ja potilaan odotetaan toipuvan erikoisesta vaivasta täysin.

Huffpost-lehden mukaan tiedossa ei ole, kuinka ötökät päätyivät nenään. Potilas itse epäilee käsitelleensä kuolleita kaloja liian varomattomasti. Ötökät lähetettiin epidemiologin tutkittavaksi niiden lajin selvittämiseksi.