Mies tuunasi lasten leluautoa – kiitää nyt lähes 150 km/h

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lapsille tarkoitetut ajettavat leluautot eivät ymmärrettävästi saavuta järin kovia nopeuksia. Nyt eräs saksalainen opiskelija on kuitenkin tuunannut leluautosta melkoisen huippunopeuden saavuttavan menopelin.

Fuldan ammattikorkeakoulussa sähkötekniikkaa opiskeleva Marcel Paul päätti muokata lasten mikroautoa. Hän päätyi työskentelemään projektin parissa 10 kuukauden ajan. Lopulta oli aika koejaa menopeli.

Paulin kulkuneuvo saavutti Hockenheimringin ajoradalla yli 148 kilometrin tuntinopeuden, rikkoen muokatun ajettavan leluauton nopeusennätyksen. Tulos ylitti Paulin tavoitteleman 88 mailin eli 141,62 kilometrin tuntinopeuden. Kyseessä on sama nopeus, joka Paluu tulevaisuuteen -elokuvan DeLorean-auton täytyi ylittää matkatakseen ajassa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.