Näin paljon seteliväärennöksiä Suomesta löytyi viime vuonna – määrä kasvussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomesta setelien kierrosta löytyneiden väärennettyjen rahojen määrä kasvoi hieman viime vuonna. Vuonna 2023 euroseteliväärennöksiä löydettiin yhteensä 653 kappaletta. Edellisvuotena vastaava määrä oli 469.

Suomessa vuonna 2023 olleiden setelien joukosta löydettiin eniten väärennettyjä 20 euron seteleitä, joita oli yhteensä 364. Toiseksi eniten, yhteensä 149 kappaletta, löytyi 50 euron väärennöksiä. 10 euron väärennöksiä löytyi 80.

– Kierrosta löydettyjen väärennösten määrä oli vuonna 2023 hieman suurempi kuin edellisvuotena, mutta on silti likimain saman suuruinen kuin Suomessa on vuosittain totuttu näkemään, kertoi Suomen Pankin seteliasiantuntija Olli Vehmas tiedotteessa.

Euroseteleiden aitouden voi tarkistaa useista turvatekijöistä. Tarkastuksessa voi tunnustella setelin painatusta, katsella seteliä valoa vasten ja kallistella sitä. Euroseteleiden turvatekijöihin voi myös tutustua seteliverkkokurssilla Suomen Pankin sivuilla.