Viking Linen aluksen kylpyläosasto suljettiin – syynä bakteerilöydökset

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turun ja Tukholman välillä liikennöivän Viking Glory -laivan kylpyläosasto on jouduttu sulkemaan väliaikaisesti. Viking Line kertoo tiedotteessaan päätöksen johtuneen laivalla paljastuneista kohonneista legionella-arvoista.

Viking Linen mukaan Viking Gloryn kylpyläosaston kahdessa altaassa havaittiin rutiinitarkastuksen yhteydessä hieman kohonneita arvoja. Turvallisuussyistä kylpyläosasto suljettiin puhdistusta varten. Kylpyläosastolta otetaan kontrollinäytteet ennen sen uudelleen avaamista.

Legionellabakteeria esiintyy luonnostaan maaperässä ja vedessä. Se saattaa kuumetautia, johon voi liittyä myös keuhkokuumetta. Legionella voi tarttua ihmiseen tämän hengittäessä bakteereja sisältävää aerosolia.

Viking Linen mukaan yhtiöllä on käytössään terveysohje ja tartuntatautimanuaali, jonka tarkoituksena on estää tartuntoja laivalla. THL:n tietoon ei ole toistaiseksi tullut Viking Glory -alukselta peräisin olevia legionellabakteeritartuntoja.