Ähtärin karhut heräsivät talviunilta – video ihastuttaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi varma kevään merkki on talviunia nukkuvien eläinten heräileminen. Ähtärin eläinpuistossa näin on jo käynyt karhujen kohdalla. Eläinpuisto julkaisi suloisen videon heti leikin makuun päässeistä karhuista Mimmistä ja Jakista.

Ähtärin eläinpuiston mukaan Mimmi on aktiivinen 33-vuotias karhurouva ja kaikkien puiston karhu-urosten emo. Mimmin ja Jakin herätessä niiden aitauksessa oli vielä hankea, eikä lumileikeistä ollut tulla loppua.

– Näin ensimmäisinä päivinä karhut menevät vielä välillä mielellään pesäänsä, mutta puistossa kävijät voivat bongata karhut jo kurkistelemassa kevääseen, eläinpuiston Facebook-julkaisussa kerrotaan.

Karhut heräävät Ähtärissä tyypillisesti maaliskuun alussa. Herääminen kuitenkin riippuu ulkolämpötilasta, minkä vuoksi heräämistä on vaikea ennustaa. Tänä vuonna karhut heräsivät samoihin aikoihin kuin viime vuonnakin.