Kirjastossa discoja Espoossa: ”Lukudiscoja eri teemoilla jännäreistä romantiikkaan”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lukurauha tarkoittaa tilaa, jossa henkilö saa uppoutua kirjaan ilman häiriötekijöitä. Harva haluaa lukea kirjoja esimerkiksi keskellä meluisaa huonetta tai vilkasta tilaa. Espoon kirjastojen uusi lukukonsepti yhdistää kuitenkin musiikin ja kirjallisuuden elämyksellisellä tavalla.

Espoon kirjastojen asiakkaat kokeilemaan uudenlaista Lukudisko-konseptia, joka yhdistää kirjallisuuden ja musiikin. Tavoitteena on kannustaa asiakkaita tuomaan esiin omia lukukokemuksiaan elämyksellisemmällä tavalla. Lukudiskoja järjestetään kevään aikana Lippulaivan kirjastossa eri teemoilla, eri kohderyhmille: romantiikka, jännitys, nuorten kirjat ja lapsiperheet.

– Idea Lukudiskosta syntyi, kun pohdin, miten kirjoista ja lukemisesta saatavia elämyksiä voisi laajentaa yhteisöllisemmäksi. Innostun itse kaikista taiteenlajeista ja nostan mielelläni esiin yhteyksiä eri ilmaisutapojen välillä. Toisiinsa linkittyvien teosten yhdistäminen voi nostaa esiin myös uusia merkityksiä. Se, millaiseen musiikkiin joku muu yhdistää lukemansa kirjan, voi olla itselle todella silmät ja korvat avaava elämys, kertoo Espoon kaupunginkirjastossa tapahtumien parissa työskentelevä kirjastopedagogi Oskari Mänttäri.