Tosielämän MacGyver: Vessaan jumiin jäänyt pelastui vanupuikolla ja rajauskynällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Cambridgen yliopiston tohtori Krisztina Ilko pääsi pois pinteestä ajattelemalla kuin Ihmemies MacGyver. Hän vapautui lukitusta kylpyhuoneesta oman kekseliäisyytensä, vanupuikon ja rajauskynän avulla.

Ilko asuu Cambridgen yliopiston historiallisen tornin huoneistossa, jossa asui aikoinaan 1400- ja 1500-luvuilla vaikuttanut filosofi Erasmus Rotterdamilainen. Eräänä torstaipäivänä hän oli käyttämässä kylpyhuonettaan, kun huoneen oven lukko meni rikki. Siivoojan oli määrä saapua huoneistoon vasta maanantaina.

Ilko kertoi pohtineensa, kuinka monta vuorokautta ihminen voisi elää pelkällä vedellä. Kun avunhuutoihin ei kuulunut vastausta, päätti hän yrittää avata oven lukon salpaa rajauskynän ja vanupuikosta taittelemansa koukun avulla. Hän pääsi lopulta vapaaksi oltuaan seitsemän tuntia jumissa.

BBC:n mukaan Ilko rakasti pienenä Ihmemies MacGyver -sarjaa, joka inspiroi häntä ratkaisemaan ongelman kekseliäisyyden avulla. Oven auki saaminen kuitenkin yllätti Ilkon. Hän ei nimittäin uskonut menetelmänsä toimivan.