Tampereen satavuotiaat ratasillat korjataan – junat korvataan busseilla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tammerkosken ratasillat ovat yli satavuotiaita ja tulleet käyttöikänsä päähän. Huhtikuussa alkaa siltojen korjausurakka, mikä pidentää siltojen käyttöikää seuraavaksi 50 vuodeksi. Tämä tulee vaikuttamaan Tampereen seudun junaliikenteeseen ensi kesänä.

– Peruskorjauksessa siltojen yli kulkevat raiteet ja pölkyt uusitaan. Siltojen teräsosat hiekkapuhalletaan, maalataan ja palkkeihin lisätään lisäjäykisteitä sekä siltojen betoni- ja kivirakenteita kunnostetaan. Teräsosien hiekkapuhallus- ja maalaustyöt tehdään sääsuojan sisällä. Työt alkavat näkyä maastossa maaliskuun loppupuolella., Väylävirasto tiedottaa.

Lähijunaliikenne Tampere-Tesoma-Nokia väliltä joudutaan perutaan kokonaan 14. huhtikuuta alkaen neljän kuukauden ajaksi. Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse tiedottavat liikennemuutoksista ja lähijunia korvataan busseilla. Sillat on rakennettu vuonna 1893.