Maailman eteläisin postitoimisto etsii työntekijöitä – postin lajittelua ja pingviinien laskemista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusia kokemuksia kaipaavilla on tilaisuus hakea töitä taatusti epätavallisesta miljööstä. UK Antarctic Heritage Trust etsii jälleen työntekijöitä maailman eteläisimmäksi kutsuttuun postitoimistoon. Se sijaitsee Goudier-saarella Etelämantereen rannikolla.

Iso-Britannian Port Lockroy -tukikohdassa toimivaan postitoimistoon etsitään kolmea työntekijää. Heidän toimenkuvaansa kuuluu perinteisiä postitoimiston töitä, kuten kirjeiden lajittelua, postimerkkien myymistä ja matkamuistojen myymistä. Lisäksi tehtävänä on laskea alueella asuvia pingviinejä.

Postitoimiston syrjäisen sijainnin ei kannata antaa hämätä. Smithsonian Magazine -lehden mukaan Port Lockroyn postin läpi kulkee vuosittain jopa 80 000 kirjettä ja postikorttia. Niistä suurin osa on lähetetty saarella kesäisin pysähtyvistä risteilyaluksista.

Työhön valitaan valitettavasti vain Iso-Britannian kansalaisia. Lisäksi hakijoiden täytyy olla valmiita jakamaan huoneensa viiden muun ihmisen kanssa ja olemaan pitkiä aikoja ilman puhelin- tai verkkoyhteyttä ja juoksevaa vettä.