Etälääkäriin otetaan yhteyttä flunssassa ja vatsataudissa – sydänoireet halutaan selvittää lähivastaanotolla

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Pohjola Vakuutuksen tekemän kyselyn mukaan suomalaiset suhtautuvat etälääkäripalveluihin varsin suotuisasti. Lähes puolet vastaajista kertoo suhtautuvansa etälääkäriin erittäin tai melko myönteisesti.

Etälääkärin vastaanotto on kuitenkin riittävä monen mielestä silloin, kun kysymys on flunssaoireista tai vatsataudista. Kyselyyn vastanneista suomalaisista 39 prosenttia kertoo käyttäneensä etälääkäripalveluita. Niitä hyödynnetään eniten oireiden arviointiin ja neuvontaan, reseptien uusimiseen sekä sairauslomatodistuksen hakemiseen.

Tämä vähentää automaattisesti terveydenhuollon kuormitusta. Sen sijaan lähivastaanotolle mennään etenkin sydämeen, silmiin, niveliin ja lihasoireisiin liittyvissä oireissa sekä intiimivaivojen kohdalla. Sydämenseudun oireiden kohdalla vain neljä prosenttia vastaajista valitsisi ensisijaisesti etälääkärin.

– On loogista, että sydänoireiden kaltaiset vaivat herättävät huolta ja halutaan tutkittavan perinpohjaisesti, Pohjola Vakuutuksen henkilövakuuttamisesta vastaavan Atte Erkamo kommentoi.