Foodora kuljettaa droneilla ruokaa Ruotsissa

Digi Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruokaa ja ostoksia koteihin toimittava Foodora on kertonut ottavansa käyttöön drone-kuljetukset Ruotsissa. Foodoran tiedotteen mukaan kuljetukset saadaan ilmateitse alueille, joiden saavutettavuus olisi muuten haastavaa.

Foodora aloittaa ensimmäiset ympärivuotiset drone-kuljetukset Ruotsissa toukokuussa. Dronejen kerrotaan kuljettavan tuotteita seitsemänä päivänä viikossa sääolosuhteista riippumatta. Ruotsi on ensimmäinen Euroopan kahdeksasta Foodora-maasta, jossa yhtiö aloittaa drone-kuljetukset.

Kuljetukset aloitetaan ensin Värmdön kunnassa, joka sijaitsee Tukholman saaristossa. Foodoran tavoitteena on laajentaa drone-kuljetuksia muihinkin maihin, mahdollisesti myös Suomeen. Foodoran mukaan Pohjoismaissa on alueita, joiden saavutettavuus luo haasteita ihmisläheteille.

– Keskustelemme varmasti Ruotsin kanssa asiasta vielä tämän vuoden puolella. Erityisesti Suomessa on saariston lisäksi useita järvikuntia, joissa kuljetuksia on muuten mahdotonta järjestää. Kaupunkialueilla lähetit ovat silti tärkein voimavara, paras ja tehokkain mahdollinen keino toimittaa tuotteet asiakkaalle, kertoo tiedotteessa Suomen Foodoran operatiivinen johtaja Lauri Syvänen.