Lomalta palannutta odotti kotona yllättävä kirje – sai tietää olevansa kuollut

Ohhoh! · Tim Isokivi

Costa Ricassa lomalla ollutta kanadalaismiestä odotti melkoinen yllätys kotona. Quebecin provinssin hallitus oli lähettänyt Nick Fatourosin kotiin kirjeen, jossa hänen väitettiin kuolleen.

Oikeusministeriöltä peräisin olevassa 14-sivuisessa kirjeessä Fatourosin perikunnalta yritettiin periä häneltä maksamatta jäänyttä ylinopeussakkoa. Kirjeen mukaan Fatouros oli menehtynyt. Asia tuli erittäin elossa olevalle miehelle yllätyksenä.

Fatourosin mukaan hän sai ylinopeussakon vuonna 2022. Hän unohti maksaa sakot lähdettyään pitkälle lomamatkalle Keski-Amerikkaan. Fatouros kertoi CTV-uutissivustolle olevansa onnellinen, ettei hänen äitinsä erehtynyt lukemaan kirjettä.

– Luoja ties mitä äitini olisikaan ajatellut, jos hän olisi avannut tämän kirjeen ollessani matkalla, Fatouros kertoi.

Fatourosin mukaan hän on yrittänyt ottaa yhteyttä oikeusministeriöön korjatakseen virheen, mutta toistaiseksi se ei ole onnistunut. Asianajaja William Korbatlyn mukaan Fatourosin pitää pystyä todistamaan olevansa elossa mahdollisimman pian. Oikeusministeriön edustaja kuvaili rajua virhettä CTV-sivustolle inhimilliseksi erehdykseksi.