Tyla julkaisi debyyttialbumin – joutui perumaan maailmankiertueen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tyla-nimisestä naisartistista on tulossa seuraava maailmankuulu poptähti. Eteläafrikkalainen artisti on saanut juuri ensimmäisen suuren tunnustuksen kun hän voitti Grammy-palkinnon uudessa Best African Music -kategoriassa. Nainen sai palkintoon johtaneen ehdokkuuden Water-nimisestä kappaleesta.

Nopeasti kansainväliseen julkisuuteen noussut Tyla oli lähdössä maailmankiertueelle. Kiertue kattoi monta Pohjois-Amerikan osavaltiota ja Euroopan maita, ja sen oli määrä alkaa Norjasta Oslon konsertista 21. maaliskuuta. Tähti joutui kuitenkin terveydellisiin syihin vedoten perumaan koko kiertueen.

Kiertueen peruminen harmitti artistia, koska hän ajatteli, että tämä on hänen hetkensä loistaa ja onnistua. Tyla kertoi kuitenkin, että hän oli aiemmin loukannut itsensä ja siitä johtuva vamma oli ajan myötä vain pahentunut, mikä pakotti hänet kuuntelemaan lääkäriään ja lepäämään.

Kiertueen peruminen ei kuitenkaan vaikuttanut tähden debyyttialbumin julkaisuun. Tyla julkaisi 22. maaliskuuta omaa Tyla-nimeä kantavan albumin, joka kattaa lyhyen intron lisäksi 13 kappaletta. Näiden mukana on myös superhitti Water, jolla on jo yli 492 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa.