Lehtiväite: Kuningas Charlesilla on vain kaksi vuotta elinaikaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsijalla, kuningas Charlesilla on lehtitietojen mukaan diagnosoitu haimasyöpä. Saman artikkelin mukaan hänelle on annettu vain kaksi vuotta elinaikaa. Buckinghamin palatsi on ainoastaan tiedottanut virallisesti syövästä, mutta viranomaiset eivät ole antaneet tarkempia tietoja hänen tilansa vakavuudesta tai edes siitä, mikä syöpä on kyseessä.

In Touch -lehti väittää, että Charlesin kahden vuoden eliniänennuste on avoin salaisuus kuninkaallisten työntekijöiden keskuudessa. Charlesin kerrotaan saaneen diagnoosin sen jälkeen, kun hänellä diagnosoitiin aiemmin tänä vuonna suurentunut eturauhanen. Kuningas Charles aikoo mennä syöpähoitoihin pidentääkseen elinaikaansa, mutta hän jatkaa osittaista taukoa kuninkaallisista tehtävistään.

Haimasyöpä on yksi tappavimmista syövän muodoista. Brittihovi ei ole kumonnut tai vahvistanut lehtiväitteitä. Kuningas Charles odotti vuosien ajan hallitsijakautensa alkamista, mutta kun hän viimein pääsi monarkian huipulle, sairastui hän vakavasti. Kuninkaalla ei kuitenkaan ole aikomusta väistyä, vaan hän jatkaa tiedotteensa mukaan työtehtäviään ainakin hallinnollisella puolella.