Tuore raportti paljasti: Avioliittojen määrä kasvussa pandemian jälkeen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdysvaltain kansallinen terveysstatistiikan keskus CDC on julkaissut tuoreen raportin, jonka mukaan Yhdysvalloissa solmittujen avioliittojen määrä on noussut merkittävästi koronapandemian alkamisen jälkeen. Parin vuoden aikana avioliittoja on solmittu enemmän kuin aiemmin.

Pandemia onnistui pysäyttämään ja lykkäämään monien hääsuunnitelmia vuonna 2020. Vuonna 2022 avioliittojen lukumäärä nousi CNN-uutisen mukaan 5,1:stä 6,2:een 1.000 ihmistä kohden, mikä on korkein taso sitten vuoden 2018. Tämä merkitsee järjestön mukaan pientä elpymistä avioliittotilanteessa.

Osavaltioiden välillä tilastoissa näkyi kuitenkin suuria eroja. Vaikka joillain alueilla avioliittojen määrä kasvoi, toisilla se laski. 36 osavaltiossa avioliittotilanne oli korkeampi tai sama kuin ennen pandemiaa vuonna 2019, mutta 12 osavaltiossa avioliittojen määrä väheni.

Vuonna 2022 Yhdysvalloissa solmittiin yli kaksi miljoonaa avioliittoa, mikä oli ensimmäinen kerta, kun kahden miljoonan rajapyykki ylitettiin vuoden 2019 jälkeen. Samanaikaisesti avioerojen määrä on raportin mukaan laskenut.

Perheterapeutti Ian Kernerin mukaan avioliittojen lisääntyminen voi johtua muun muassa siirtymisestä romanttisesta avioliitosta kohti kumppanuusavioliittoa. Ihmiset valitsevat kumppaneikseen yhä enemmän niitä, jotka ovat enemmän parhaita ystäviä kuin intohimon kumppaneita. Tämä voi olla yksi syy avioliittojen kasvulle pandemian aikana ja sen jälkeen.