Kiireisen naisen hyvinvointivinkit: 5 helppoa keinoa voida paremmin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hyvinvoinnin ylläpitämisestäkin voi helposti tulla suoritus, mikäli se ei istu luontevasti aikatauluun. Yksinkertaisten asioiden sisällyttäminen päivittäiseen rutiiniin voi kuitenkin parantaa merkittävästi yleistä hyvinvointia. Panosta etenkin uneen.

Jokaisen hyvinvointia sisäisesti ja ulkoisesti haluavan tulisi pyrkiä nukkumaan 7-9 tuntia laadukasta unta per yö. Säännöllisen nukkumaanmenoajan noudattaminen voi parantaa unen laatua merkittävästi. Puhelin kannattaa jättää makuuhuoneen ulkopuolelle.

Riittävä veden juonti on yksinkertainen mutta tehokas tapa parantaa hyvinvointia. Avuksi voi ottaa vesipullon, mitä kantaa mukana. Stressinhallinta esimerkiksi mindfulnessin tai meditaation avulla kannattaa, eikä s välttämättä vaadi pitkiä joogasessioita. Usein jo muutaman minuutin pituinen tietoisuusharjoitus voi parantaa oloa.

Lisäksi on sanomattakin selvää, että liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat yhdessä ylivoimainen kombo paremman olon saavuttamiseksi. Aloita lisäämällä aterioihin enemmän hedelmiä ja vihanneksia. Jos aikataulusi haastaa liikunnan harrastamisen, lisää fyysistä toimintaa siirtymissä. Käytä esimerkiksi portaita hissin sijaan tai mene kävelylle lounastauon aikana. Myös rajojen asettaminen on olennainen osa itsehoitoa. Opi sanomaan ei, kun olet ylikuormittunut. Hemmottele itseäsi ja pidä yhteyttä ystäviin.