Malmö muuttuu Euroviisukaupungiksi – puistosta valtava ulkoilmafestivaali

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Malmö on Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki. Paikkakunta isännöi vuoden 2024 Euroviisuja 4.-11. toukokuuta. Suomesta kilpailuun lähtee UMK:n kautta edustajaksi valittu Windows95man. Malmö tarjoaa paljon oheisohjelmaa varsinaisen kilpailun lisäksi, joten sinne voi matkustaa pelkästään tunnelmoimaan musiikkikilpailua.

Juhlien keskipisteenä on Euroviisukylä Folkets Park, jossa on useita lavoja tarjoilemassa ohjelmaa koko viisuviikon ajan. Folkets Parkin ja Triangelnin välissä sijaitseva Friisgatan on muutettu viralliseksi Euroviisukaduksi. Siellä on illanviettoja. Erikoisuutena on rullaluistindisko Dancing Queen Stagella. Malmö on polkupyöräkaupunki, joten siellä on helppo liikkua kevyillä kulkuvälineillä.

– Vuonna 1891 perustettu Folkets Park, on yksi Ruotsin vanhimmista julkisista puistoista. Se tarjoaa erilaisia mukavuuksia, kuten viheralueita, leikkikenttiä ja kahviloita, sekä viihdevaihtoehtoja, kuten konsertteja, festivaaleja ja ulkomarkkinoita. Euroviisujen aikana puistossa on live-esityksiä, erikoisvieraita ja ruokaelämyksiä, mikä tekee siitä jännittävän kokoontumispaikan kaikille musiikkijuhlaan osallistuville, Visit Sweden organisaatiosta kerrotaan.