Instagram rajoittaa poliittisen sisällön näkyvyyttä – toimi näin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meta-yhtiö on tehnyt muutoksia siihen, minkälaista sisältöä Instagramin käyttäjät näkevät. Meta on päättänyt rajoittaa poliittisen sisällön, tai ainakin yhtiön poliittiseksi määrittelemän sisällön näkyvyyttä Instagramissa ja Threadsissa.

Uudistus koskee Instagramin käyttäjille suosittelemia julkaisuja sekä tilejä ja esimerkiksi Tutki-osion sisältöä. Jo valmiiksi seurattujen tilien poliittinen sisältö pitäisi näkyä käyttäjille jatkossakin. Metan mukaan poliittiseksi lasketaan lakeja, vaaleja ja yhteiskunnallisia aiheita koskeva sisältö, mutta yhtiö ei määritellyt asiaa sen tarkemmin.

Metan päätös on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Mikäli käyttäjä haluaa nähdä alustalla poliittista sisältöä suosituksissa jatkossakin, täytyy hänen itse sallia se. Poliittisen sisällön näkyvyyden voi säätää näkyville sovelluksen asetuksissa.

Meta tiedotti linjauksesta helmikuussa. The Guardian -sivuston mukaan sisällön rajoittaminen koskee sekä varsinaista Instagramia että X-viestipalvelun haastajaksi tarkoitettua Threads-palvelua.