Staran testissä OnePlus Watch 2 – pitkä akkukesto monipuolisilla ominaisuuksilla

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Älykellot ovat lyöneet viime vuosina itsensä toden teolla läpi, kun kuluttajat ovat ottaneet ne aktiiviseksi osaksi arkeaan. Puhelinvalmistajana paremmin tunnettu OnePlus haastaa nyt toden teolla muita älykellojen valmistajia, kun se julkaisi erittäin kilpailukykyisen uuden OnePlus Watch 2 -laitteensa. Staran testissä tämä uutuus pärjäsi erittäin hyvin.

1,43-tuumainen AMOLED-näyttö tarjoaa sisältöä 466×466 pikselin tarkkuudella, joka riittää mainiosti niin sähköpostien lukemiseen kuin Googlen karttapalvelun käyttämiseen. Kellossa sisäisen muistin ja tallennustilan rajat tuskin tulevat tuskin kovin nopeasti vastaan, mutta laitteessa on 2 gigaa käyttömuistia ja 32 gigaa tallennustilaa. Sovelluksia tai musiikkia kelloon mahtuu siis huomattavan paljon. Kellon muoto on Applen ja Honorin tuoreimmista malleista poiketen pyöreä, eli perinteisen rannekellon kaltainen. Käsituntuma on vankka ja katu-uskottava, sillä kellolla on painoa noin 80 grammaa. Ainakin musta kello sopii myös esimeriksi puvun kanssa, ja kellotaulua voi vaihtaa kuhunkin tilaisuuteen sopivaksi. Kello on vesitiivis, joten sen kanssa voi elää arkea vapaasti.

Stara oli paikalla Barcelonassa, kun OnePlus Watch 2 julkaistiin

Älykellojen käytettävyyden akilleen kantapää on perinteisesti ollut akkukeston heikkous. Esimerkiksi Applen ja Samsungin laitteet ovat ominaisuuksiltaan erittäin monipuolisia, mutta akkukestoltaan heikkoja. Samaan aikaan Honorin kelloja on voinut käyttää reilusti yli viikon ilman latausta. Nyt Honorin kanssa samoille pitkän akkukeston apajille tulee myös OnePlus. Laite on varustettu 500 mAh akulla, joka täyttyy VOOC-latauksella tyhjästä täyteen tunnissa. Kyseessä lienee ensimmäinen Googlen Wear OS -laite, jossa laturia ei tarvitse kantaa mukana lyhyillä reissuilla. Aktiivisessa peruskäytössä akku kesti Staran testissä noin viisi-kuusi päivää, mutta virransäästöllä akkukestoksi luvataan jopa 12 päivää. Akkukestoa kasvattaa innovaatio, jossa kellossa on kaksi piiriä. Toinen kevyttä ja toinen raskaampaa käyttöä varten. Samalla tulee huomata, että ainakaan vielä laite ei toimi Applen iPhone-puhelinten kanssa.

OnePlus Watch 2 loistaa toiminnallisuuksissaan juuri Google-yhteistyön ansiosta, sillä kelloon voi ladata Play-kaupasta mittavan määrän sovelluksia kunkin käyttäjän toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Laitteessa tulee myös mukana laaja kirjo erilaisia kuntoilua seuraavia ominaisuuksia sekä monipuoliset mittaukset unen ja unen laadun seurantaan. Valmistajan OHealth-sovelluksen avulla datasta saa irti enemmän kuin kellon ruudulta. Stressitasoa, hengitystä ja veren happisaturaatiota kello seuraa myös, eikä jatkuvan seurannan asettaminen päälle johda kellon akun nopeaan tyhjentymiseen. Unen mittauksessa vaikuttaa olevan vielä ongelmia, sillä kello raportoi testissä käyttäjän valvoneen lähes koko yön toisin kuin toisessa ranteessa ollut kilpailijan laite ja kotimainen älysormus. Näihin tullee korjauksia ohjelmallisesti hyvinkin pian kellon julkaisun jälkeen.

OnePlus Watch 2, Kuva: Stara

Herkkätoimisen ruudun lisäksi kellossa on kaksi ulkoista nappia, joista toinen on niin sanottu kruunu. Hieman yllättäen sen pyörittämisellä ei kuitenkaan tapahdu mitään, vaikka siihen olisi saanut kiinni monenlaisia toiminnallisuuksia. Nyt on ilmeisesti haettu säästöjä kellon ohjauksesta. Kuten tämän hintaluokan kelloissa yleensä, myös OnePlus Watch 2 tukee soittamista ja puheluihin vastaamista. Testissä tuotti ajoittain jopa ongelmia, kun puhelin ohjasi saapuvat puhelut puhelimen sijaan kelloon. Yhtään varsinaista kaatumista tai muutakaan ongelmaa kellossa ei ilmennyt noin kolmen viikon käytön aikana. Ohjelmisto on siis hiottu varsin hyvin kuntoon. Miinukseksi laskettakoon kuitenkin eSim-mahdollisuuden ja langattoman latauksen puuttuminen. Se näkyy tosin melko hinnassa.

Yhteenvetona todettakoon, että OnePlus Watch 2 on hinta-laatu -suhteeltaan ehkä jopa markkinoiden paras laite tällä hetkellä. Erittäin monipuoliset käytön mahdollisuudet yhdistettynä erittäin pitkään akkukestoon peittoavat kilpailijat ainakin toistaiseksi. Maaliskuun alussa myyntiin tullut OnePlus Watch 2 maksaa Suomessa 329 euroa.