Helsingin kaupunki yrittää ostaa Hartwall-areenana tunnetun Helsinki-hallin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hartwall-areenana aikaisemmin tunnettu Helsinki-halli on seissyt tyhjillään vuodesta 2022 lähtien. Nyt Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt, että kaupunki yrittää itse ostaa hallin venäläisomistajilta. Hallin käyttöön saaminen vaatisi Helsinki Halli Oy:n osakkeiden tai areenakiinteistön ostamista.

Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan potentiaalinen ostajaryhmä on käynyt neuvotteluja hallin ostamisesta. Varsinaisten kauppojen toteutumista määräajassa pidetään kuitenkin epävarmana. Kaupunginhallitus katsoo, että kaupungin on välttämätöntä ryhtyä toimiin hallin käyttöön saamisen edistämiseksi.

Helsinki-halli suljettiin helmikuussa 2022 Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa. Helsinki-hallin pääomistajia ovat olleet vuodesta 2013 lähtien venäläisoligarkit Gennadi Timtšenko ja Roman Rotenberg. Oy Hartwall Ab ilmoitti maaliskuussa 2022 irtisanoneensa markkinointiyhteistyösopimuksen Helsinki Halli Oy:n kanssa.

Hallin auki saamisella olisi tärkeä merkitys kulttuuri- ja liikunta-aloille, suurtapahtumille ja muulle elinkeinoelämälle. Mikäli kaupasta ei päästä sopimukseen kohtuullisin toimin ja kohtuullisessa ajassa, on Helsingin kaupunki varautunut muihin toimenpiteisiin hallin käyttöön saamiseksi.