Sähköpotkulaudat palaavat katukuvaan – näin käyttö muuttuu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköpotkulaudat ovat tehneet paluuta suomalaiskaupunkien katukuvaan. Voi-yritys avasi sähköpotkulautakauden ensin Turussa maaliskuun alussa, myöhemmin Tampereella ja torstaina 28. maaliskuuta Helsingissä.

Voin mukaan sähköpotkulautojen käyttöön tulee muutoksia tänä keväänä. Eduskunnalle tehty esitys uudesta liikennevakuutuslaista vaikuttaa sähköpotkulautojen vuokrahintoihin. Lainsäädäntö astuu todennäköisesti voimaan toukokuun alussa.

Sähköpotkulautojen maksiminopeus on rajoitettu Turussa ja Tampereella 15 kilometrin tuntinopeuteen viikonloppuöisin kello 22-05. Helsingissä maksiminopeus on rajoitettu 15 kilometrin tuntinopeuteen arkiöisin kello 00-05, ja viikonloppuöisin vuokraskuutit ovat kyseisenä aikana kokonaan poissa käytöstä.

Helsingin kaupunki linjasi viime vuonna, että sähköpotkulaudat voi pysäköidä keskustassa vain erikseen merkityille alueille. Käytäntö laajenee tänä vuonna koskemaan kaikkia juna- ja metroasema-alueita, kuten Pasilaa, Herttoniemeä ja Hakaniemeä.

Voin tiedotteen mukaan yhtiön tiimi valvoo aktiivisesti sääoloja. Sähköpotkulaudat saatetaan poistaa liukkailla keleillä väliaikaisesti käytöstä. Mahdolliset käyttökatkot näkyvät Voin sovelluksessa.