Tutkimus: Sanomalehden lukeminen julkisella paikalla seksikästä – kännykälle täystyrmäys

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uusi tutkimus on osoittanut, että sanomalehtien lukijoita pidetään houkuttelevampina kuin niitä, jotka on nähty lukemassa kirjoja tai tuijottamassa puhelimiaan julkisesti. Selvityksessä vastausten perusteella voitiin päätellä, että sanomalehtien lukijoita pidetään seksuaalisesti houkuttelevina.

Isossa-Britanniassa tehtyyn kyselyyn vastasi 2.000 ihmistä. Kyselyssä havaittiin, että laajalevikkisiä julkisella paikalla selaavat ihmiset vangitsevat vastaantulijoiden mielenkiinnon muita todennäköisemmin. Sanomalehtien lukeminen oli suurimman osan mielestä mielenkiintoisempaa kuin kirjojen tai ruudun lukeminen.

Finding The One -treffisivustolla tehty kysely paljasti myös, että puhelinta tuijottaneita ihmisiä pidettiin vähiten houkuttelevina. Parisuhdeasiantuntija Sylvia Linzalonen mukaan asioista ja ilmiöistä kiinnostunut mieli on ihmisten mielestä seksikästä.

– Aikakaudella, jolloin digitaaliset näytöt hallitsevat kaikkea eniten houkuttelevat ne, jotka arvostavat paperin musteen ajatonta vetovoimaa ja asioiden hidastamista, Linzalone arvioi.