Brad Pittillä kallis riita ranskalaisesta viinitilasta – 10 miljoonaa oikeudenkäyntikuluihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijä Brad Pittin kerrotaan käyttäneen 10 miljoonaa dollaria oikeudenkäyntikuluihin kamppaillessaan ex-vaimonsa Angelina Jolien kanssa heidän ranskalaisesta viinitarhastaan. Pariskunta erosi vuonna 2016.

Kuusikymppinen näyttelijä erosi 48-vuotiaasta Angelinasta kahdeksan vuotta sitten. Pariskunta on taistellut oikeudessa rahasta, kuudesta lapsestaan ja ranskalaisesta kartanosta Château Miravalista. Brad Pitt haastaa pian ex-puolisonsa oikeuteen väitetystä sopimusrikkomuksesta. Asia koskee Angelina Jolien tekemiä kauppoja ilman Pittin suostumusta.

Jolien kerrotaan myyneen osuutensa ranskalaisesta viinitilasta venäläiselle oligarkille Juri Sheflerille ilman Pittin suostumusta. Page Sixin mukaan Pitt on käyttänyt arviolta 10 miljoonaa dollaria asianajajien palkkioihin, koska hän uskoo periaatteiden ja totuuden puolustamisesta. Samalla hän taistelee kiusaajiaan vastaan.

– Hän on valmis menemään oikeuteen saakka todistamaan asian puolesta, lähde kertoo Page Sixille.

Brad ja Angelina ostivat yhdessä Château Miravalin vuonna 2008. Pitt otti johtavan roolin viinitarhayrityksessä, joka tuottaa sen palkittua roséviiniä nimeltään Miraval. Kiinteistössä on myös äänitysstudio, jossa ovat soittaneet muun muassa AC/DC, The Cure ja Travis Scott. Brad ja Angelina menivät siellä myös naimisiin vuoden 2014 intiimissä seremoniassa kaikkien kuuden lapsensa kanssa. Kun Angelina myi osuutensa Etelä-Ranskan liiketoiminnasta Jurin Stoli Groupille 64 miljoonalla dollarilla vuonna 2021, Brad väitti saaneensa tietää kaupasta vasta lehdistötiedotteen kautta.