Museon ex-kuraattorin epäillään varastaneen esineitä ja myyneen niitä netissä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lontoossa sijaitseva British Museum on yksi maailman kuuluisimmista museoista. Museo pitää sisällään valtavan kokoelman historiallisesti ja kulttuurillisesti merkittäviä esineitä. Osa esineistä on kuitenkin saattanut päätyä väärille teille entisen työntekijän ansiosta.

British Museumin entisen kuraattorin epäillään varastaneen museosta satoja esineitä. Hänet on määrätty oikeudessa toimittamaan museolle listan kaikista esineistä, jotka hänen epäillään varastaneen. Lisäksi häntä vaaditaan palauttamaan mahdollisesti edelleen hallussaan olevat esineet.

Epäilty erotettiin virastaan viime heinäkuussa sen jälkeen, kun yli 1 800 museoesineen huomattiin kadonneen tai vahingoittuneen. British Museumia edustavien asianajajien mukaan ex-kuraattoria vastaan on vahvoja todisteita. Hänen uskotaan myyneen satoja museosta varastettuja esineitä eBay-verkkohuutokaupassa.

Independent-lehden mukaan suurin osa esineistä katosi museon varastohuoneesta. Ex-kuraattorin epäillään myös vahingoittaneen esineitä poistamalla niistä kultaa tai hopeaa. Tapauksia tutkiva Suur-Lontoon poliisitoimi ei kuitenkaan ole toistaiseksi nostanut miestä vastaan syytteitä.