Suomen ajokortit uudistuvat – muutokset voimaan tänään

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ajokorttien ulkoasu uudistuu 1. huhtikuuta. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mukaan uudistus tuo mukanaan turvallisuutta parantavia ominaisuuksia. Uudistus ei vaikuta ajokortin hankintaan tai nykyisten ajokorttien kelpoisuuteen.

– Tässä uudistuksessa merkittävin uusi ominaisuus on läpinäkyvä ikkuna, joka sisältää kortinhaltijan kasvokuvan. Tämä muutos ei vaikuta ajokortin käyttöön – se kelpaa edelleen henkilöllisyyden osoittamiseen äänestyspaikoilla ja muissa tutuissa yhteyksissä, kertoo tiedotteessa Traficomin päällikkö Henna Antila.

Uudistettu suomalainen ajokortti on yhdenmukainen EU:n ajokorttisäädösten kanssa. Myös muut Traficomin myöntämät kortit muuttuvat ulkoasultaan huhtikuussa. Muutoksia tulee muun muassa taksinkuljettajan ajolupaan ja merenkulun pätevyyskirjojen ulkoasuun.

Traficomin mukaan kaikki vanhat korttimallit pysyvät voimassa, eikä korttia tarvitse vaihtaa uuteen. Suomessa myönnetään vuosittain noin 380 000 ajokorttia. Kaikkiaan voimassa olevia ajokortteja on Suomessa noin 3,8 miljoonaa.