Joensuuhun yhteiskäyttöisiä sähköautoja – vuokrattavissa arki-iltaisin ja viikonloppuisin

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joensuun katukuvaan on ilmestynyt sähköautoja, joita kaupunkilaiset voivat vuokrata käyttöönsä. Yhteiskäyttöisiä sähköautoja on yhteensä kahdeksan. Autot omistaa ja niiden vuokrauksesta sekä ylläpidosta vastaa Omago Oy.

Autot ovat arkisin virka-aikaan Joensuun kaupungin työntekijöiden käytössä. Kaupunkilaiset voivat kuitenkin vuokrata niitä kello 17 jälkeen ja viikonloppuisin. Toriparkissa sijaitsevien autojen vuokraaminen onnistuu Omagon sovelluksessa ja verkkosivuilla.

– Sähköautojen käyttöönotto vähentää pakokaasupäästöjä ja edistää kaupungin ilmastotavoitetta. Samalla kaupunkilaisille tarjoutuu mahdollisuus käyttää kalustoa, silloin kun ne eivät ole meidän työntekijöidemme käytössä, kertoo tiedotteessa Joensuun kaupungininsinööri Tero Toivanen.

Sähköauton vuokraus maksaa Helsingin Sanomien mukaan kahdeksan euroa tunnilta tai 60 euroa vuorokaudelta. Rekisteröinnin yhteydessä tarkistetaan vuokraajan ajo-oikeus.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.