Junaliikenteessä mittavia ongelmia – taustalla sääolot ja laitevika

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Junaliikenteessä ilmeni mittavia ongelmia keskiviikkona. Sekä lähi- että kaukojunaliikenteessä on ollut viivästyksiä, jotka johtuvat sekä yllättävistä talvisista sääolosuhteista että laiteviasta. Asiasta tiedotti VR.

VR tiedotti keskiviikkoaamuna liikenteen seisovan Vantaan Tikkurilassa. Lumisen sään kerrottiin aiheuttavan Tikkurilassa 30-60 minuutin viivästyksiä. Sään lisäksi ongelmia aiheutti asemalla ilmennyt turvalaitevika.

Myös pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä ilmeni ongelmia keskiviikkona. Tikkurilan laitevika vaikutti HSL:n Keravalle kulkevien lähijunien eli K-junien liikennöintiin. HSL:n mukaan useita junia peruttiin kokonaan. Myös uusien viivästyksien ja peruutuksien kerrottiin olevan mahdollisia.