Poliisi varoittaa: Kesärenkailla ei ole vielä asiaa liikenteeseen

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuun vaihteessa Suomea hellineet keväiset säät ovat voineet saada monet jo pohtimaan kesärenkaiden vaihtamista. Huhtikuun sää voi kuitenkin olla oikukas, eikä tämä vuosi ole poikkeus. Heti kuun alussa keli muuttui kertaheitolla uudelleen talviseksi.

Helsingin poliisi on muistuttanut tiedotteessaan, ettei kesärenkailla ole vielä asiaa liikenteeseen. Talvirenkaita tulee poliisin mukaan käyttää keliolosuhteiden mukaisesti. Auton käyttäjä on itse vastuussa siitä, että renkaiden tyyppi vastaa ajokeliä.

Poliisin mukaan keskiviikkoaamun aikana Helsingin alueella tapahtui useita liikenneonnettomuuksia. Niissä on ollut osallisena ajoneuvoja, joissa oli talvisesta ajokelistä huolimatta kesärenkaat. Onnettomuudet olivat peltikolareita ja ajoneuvojen suistumisia tieltä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.