Urheilija yllättyi luettuaan isojalkahavainnosta: ”Se olin minä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Epäillyn isojalkahavainnon taustalta on paljastunut maanläheisempi, joskin edelleen melko hämmentävä selitys. Yhdysvaltojen Washingtonissa metsässä liikkeellä olleita juoksijoita luultiin myyttiseksi apinaeläimeksi.

The Chronicle -lehti raportoi helmikuussa moottoripyörälijän Grand Moundissa tekemästä erikoisesta havainnosta. Mies kertoi nähneensä epätasaisessa maastossa ketterästi liikkuneen, isokokoisen ja ihmisen kaltaisen hahmon. Olento oli liikuttanut käsiään vain vähän, vaikka se kulki nopeaa vauhtia.

The Chronicle sai myöhemmin viestin paikalliselta maastojuoksija Gunnar Morganilta. Hän oli lukenut uutisen isojalasta ja tajunnut sen koskevan häntä. GPS-paikannin osoitti Morganin juosseen serkkunsa kanssa juuri sillä alueella, jossa isojalkahavainto oli tehty.

– Se juokseva isojalka olin minä, Morgan kertoi sähköpostiviestissä lehdelle.

Morgan ja hänen serkkunsa ovat kokeneita maastojuoksijoita. Morgan uskoo heidän näyttäneen yhdessä isokokoiselta hahmolta, sillä he juoksivat aivan vierekkäin. Morganin mukaan serkukset myös juoksevat erittäin sulavaliikkeisesti verrattuna moniin muihin.